pont_002.png

Els Cuscó. Els Capellades i els Vallès

 

El primer contacte amb els Cuscó de La Granada (municipi de l'Alt Penedès) el vaig tenir durant la tardor de 2006. El valuós fons documental que la família guarda, no sols referent als Cuscó sinó també als Capellades i als Vallès, i que els seus responsables (els germans Guillem, Ramon i Magda Cuscó Vallès) van posar sense dubtar-ho al meu abast, va donar un gir important a l'estudi que fins llavors jo havia fet servint-me d'altres fonts, donat que Cuscó era el segon cognom del meu sogre i, per tant, el tercer de la meva dona, la Mercè. Com a resultat de la investigació duta a terme a l'arxiu Cuscó, complementat amb noves visites al comarcal de l'Alt Penedès (ACAP) i altres arxius que ja esmentaré van sorgir els treballs i els arbres genealògics que fins a dia d'avui heu pogut consultar aquí mateix.

Després d'un impàs de més dos anys, en el que m'he dedicat als Ysasi-Ysasmendi de Goronaeta (municipi guipuscoà d'Aretxabaleta), ara, de la primavera cap aquí, he reprès el treball sobre els Cuscó per tal de donar a conèixer, el més aviat possible, una segona versió més ampliada en la que descobreixo noves línies de Cuscó, unes, descendents dels de La Granada, altres, oriündes de famílies occitanes, i algunes, de procedència desconeguda. Els Capellades i -sobretot- els Vallès també en sortiran enfortits d'aquesta nova etapa, en la que en el cas dels Vallès, família oründa de Lavit, obrirem noves vies, fins ara inèdites.

No vull acabar aquesta nota informativa sense agrair a la família Cuscó de Les Gunyoles, al Jesús Cuscó Marcé i a la seva filla, la Mercè Cuscó Pujol, copropietària de la firma de vins i caves Mas Candí, per la seva col.laboració a l'hora de dibuixar l'arbre Cuscó de Les Gunyoles, el qual, juntament amb el dels Cuscó de La Granada, adjunto a continuació.

Diumenge, 11 de desembre de 2011.

Ramon Benavente i Freixas. Martorell.

 

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.