pont_001.png

CAN GOMIS Història d'una colònia industrial a les ribes del Llobregat

llibre colonia gomis

"CAN GOMIS Història d'una colònia industrial a les ribes del Llobregat" és un viatge en el temps dels gairebé cent anys de la "primera" etapa d'aquesta colònia del terme de Monistrol de Montserrat que va des del seu inici, a començament dels anys noranta del segle XIX, fins ben entrada la dècada dels vuitanta del segle XX, moment en que, amb prou feines, les famílies que hi viuen no arriben ni a la mitja dotzena.

  L'interès per conèixer la història de la meva família va propiciar el meu retrobament amb Can Gomis i Monistrol de Montserrat. A finals de 1970, junt amb la meva família, havíem anat a viure a Martorell. Vaig comentar el fet a dos bons amics monistrolencs: en Llorenç Soldevila i en Salvador Redó. Ells em van convèncer per anar més enllà. Allò que havia començat amb un interès personal es va convertir en un treball interessantíssim de dos anys de recerca, ajudat per la Mercè, la meva dona, donant com a resultat aquest llibre del qual n'adjuntem fotografia de la portada. Fou vital la col.laboració d'en Llorenç i d'en Salvador.

La primera edició és del mes de gener de 1992. Va comptar amb el recolzament de la Fundación Privada San Joaquín, la Sociedad Anónima Gomis Cornet i l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat.

Please publish modules in offcanvas position.